Frågor & svar


Hur gör jag en beställning?
Du beställer enklast genom att fylla i dina önskemål i beställningsformuläret så kontaktar jag dig så snart som möjligt.

Hur långt i förväg måste jag beställa?
Ju tidigare desto bättre! Minst en vecka före avhämtning, men ibland blir det fullbokat tidigare än så och därför rekommenderar jag att du skickar in din förfrågan i god tid.

Vad kostar en tårta?
Priset varierar beroende på storlek, design och innehåll. För att kunna ge ett exakt pris önskar jag därför att du skickar en prisförfrågan genom att fylla i beställningsformuläret. Läs gärna mer under priser.

Vart och när kan jag hämta min beställning?
Du hämtar din beställning enligt överenskommelse hos mig på S:t Olofsgatan i Norrköping.

Hur betalar jag?
Betalning sker antingen på plats via betalningsmetoden Swish, eller via faktura till företagets bankgironummer. Om du önskar faktura skickas denna via mejl.

Vad händer om jag måste avbeställa?
Avbeställning måste ske senast 7 dagar före avhämtningsdatum. Vid senare avbeställning debiteras 50 % av det totala försäljningspriset.

Kan jag beställa allergianpassade tårtor/bakverk?
Jag kan erbjuda olika alternativ för dig som är allergisk eller intolerant. Bakverken kan dock alltid innehålla spår då allting bakas i samma lokal, så försäkra dig om att den som ska äta tål det! Berätta vad du har för önskemål i samband med att du gör din beställning. Allergianpassningen kan komma att påverka priset.

Vad är det för skillnad mellan sockerpasta och marsipan?
Sockerpasta är en sockermassa som till skillnad från marsipan inte innehåller mandel. Sockerpasta är därför ett allergivänligt alternativ att täcka tårtan med för dig som inte tål mandel. Sockerpasta har en neutral söt smak och är kritvit i grunden medan marsipan har en mild mandelsmak och en cremevit färg i grunden. Båda alternativen kan färgas i alla möjliga nyanser.
 
Hur ska bakverken förvaras?
De allra flesta bakverk ska förvaras i kylen. Bakverk som är dekorerade med marsipan eller sockerpasta ska helst inte täckas över med plastfolie eller liknande då detta kan leda till att locket/dekorationer börjar "svettas"/bli fuktiga.
Tips: Ställ gärna fram bakverken i rumstemperatur en stund innan de ska ätas så att de hinner mjukna lite, då är de som allra godast!

Hur ska en våningstårta skäras?
Börja alltid med att skära den översta våningen, precis som du skulle skära en vanlig tårta. När den översta våningen är uppskuren fortsätter du med våningen under. En våningstårta innehåller alltid minst en så kallad "stödpinne" för att avlasta vikten mellan våningarna då de staplas direkt på varandra.