Dop-dessertbord

Hej på er!
Bloggen har verkligen hamnat i skymundan under en lång period nu och det har gett mig lite dåligt samvete. Vet att ni är ganska många som kikar in här ändå och läser gamla inlägg vilket är jätteroligt! Hoppas att jag kan titta in här oftare framöver.

Idag tänkte jag visa upp några olika bakverk som jag bakade till ett dop i helgen. Den lilla flickan som skulle döpas heter Rhiannon och hennes mamma önskade att alla bakverk skulle dekoreras i rosa och vitt. Önskemålen för våningstårtan var att den skulle garneras med quiltat mönster och ätbara pärlor, klossar med Rhiannons namn på och en bebis på toppen.

Jag fick en annorlunda men rolig förfrågan i samband med den här beställningen. Rhiannons mamma kommer från Storbritannien och berättade att de har en tradition där att man ska spara en våning från sin bröllopstårta, för att sedan plocka fram och äta den på första barnets dop. Tårtan i det här fallet var en klassisk brittisk frukttårta med russin, körsbär och andra torkade frukter. Ni som någon gång har tittat på programmet Hela England bakar har säkert sett en sådan kaka förut. Den har väldigt lång hållbarhet och går bra att spara länge i frysen.

Önskemålet var att jag skulle täcka och dekorera frukttårtan med ett kors och rosor så att den matchade våningstårtans färger. Självklart hjälpte jag till med detta! Kanten dekorerades med en fin bård som jag stansade ut ett mönster i. En elegant detalj som gör väldigt mycket för helheten.

Det serverades även mindre bakverk på dopet, både cupcakes och macarons. Självklart följde även dessa färgtemat och alla 70 små godsaker garnerades med bokstaven R. Det ska ju synas vem det är som döps! ;)

Macarons med jordgubbstryffel.

Äpple- och kanelcupcakes med vit choklad och cream cheese frosting.

Önskar er alla en fin fortsättning på veckan!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv