Bröllopsskyltning

Förra veckan arrangerade jag och den mysiga butiken Alexandras Blommor & Miljö här i Norrköping en bröllopsskyltning tillsammans där jag stod för bakverken och de skapade vackra blomsterbinderier. Om du missade att se den live så kommer här en ny chans i bilder och text.

Mitt bidrag till skyltningen bestod av en trevåningstårta, cupcakes och macarons. Tanken med bakverkens design var att de skulle kännas både romantiska, moderna och lite tuffa på samma gång. I kontrast till det gjorde Alexandras Blommor & Miljö bland annat en brud- och tärnbukett med en vildare och lite "smutsigare" trädgårdskänsla.
Tillsammans blev det en häftig helhet!

Som färgsättning till tårtan utgick jag från den mest klassiska bröllopsfärgen vitt och romantiskt rosa som skiftade från mycket ljus till en mörk bordeaux/burgundy-rosa.
För att bryta av och göra det hela lite mer spännande använde jag även svarta detaljer.

Först några bilder på bakverken innan skyltning.

Bottenvåningen på tårtan pryds av livfulla "volanger" i skiftande rosa nyanser. Mittenvåningen fick ett mer stramt och elegant utseende, dekorerad med ett spetsliknande mönster av svart kristyr. På toppen, en stor handgjord sockerpion. 

Macarons, små godingar i ljusrosa nyans dekorerade med ringlad vit choklad och hallonsmulor.

Till cupcakesen använde jag snygga svart/vit-randiga formar som passade bra till tårtan. De är spritsade som rosor av en tvåfärgad frosting i vitt och ljusrosa.

Och såhär såg det ut när allt var på plats i Alexandras butik!

Den vackra droppformade brudbuketten innehöll bland annat pioner och syrén.

En ljuvlig tärnbukett med bland annat vita rosor och löjtnantshjärta.

Dukat till fest med vackert porslin från Sthål ceramics som också finns att köpa i Alexandras butik.

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv