Juldessertbord

Har du hunnit få några julkänslor ännu? Med knappt två veckor kvar till första advent är det hög tid för lite julinspiration tycker jag. På det här gottebordet hittar du klassiska julsmaker som choklad, knäck, saffran och pepparkaka. Med inslag av rosmarin, ingefära och lingon blir det hela extra spännande!

Choklad- och pepparkaksbottnar, lingonmousse och chokladmousse utgör basen för den här "nakna" tårtan. Ovanpå detta, ett tunt lager chokladganache toppat med vackra tillbehör i julens färger, björnbär, granatäpple, lingon, nötter och choklad.
Pannacotta i glas passar utmärkt som en lätt dessert efter ett stadigt julbord. Den här varianten har smak av apelsin, vit choklad och rosmarin. Karamellsåsen på toppen gör den komplett!
Julgodis är verkligen en av julens höjdpunkter. Här kommer två olika godbitar. Den ena är en len och krämig tryffel med saffran och vit choklad. Under den skymtar en snickers med knäckig kolasås och salta jordnötter.
Över dessertbordet hänger även barnsligt goda knäckklubbor med smak av citron och ingefära. Älskar den kombinationen av söt, seg knäck och friskheten från citronen, så gott!

Har du mycket att göra i december? Hör av dig och berätta hur jag kan hjälpa dig med godsakerna till vinterns alla högtider!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv