Ökenlandskap

Förra året när Kian fyllde år fick jag baka både en gitarrtårta och en tårta med Emil i Lönneberga till honom, den här gången var det filmen "Bilar" som skulle vara tema. Karaktärerna Blixten Mcqueen och Bärgarn är två favoriter som gärna fick vara med på tårtan. Eftersom filmen utspelar sig i ett ökenlandskap tyckte jag att det vore en rolig idé att forma tårtan efter den miljön. För att få fram en ojämn och landskapsliknande form beskar jag den färdiga tårtan på fri hand med en kniv tills jag blev nöjd. Men en öken måste förstås vara sandig också och till detta använde jag digestivekex som jag mixade sönder och strödde ut över hela tårtan. På lite avstånd ser det nääästan ut som riktig sand tycker jag.

Landskapet, som innehöll vaniljbottnar fyllda med jordgubb/blåbärsmousse och bananmousse, dekorerades med kaktusar, stenar och små buskar lite här och var. Blixten och Bärgarn fick en väg att susa fram på och Kian fick en egen vägskylt!

Grattis Kian och hoppas att du blev nöjd med din tårta!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv