Bröllopstårtor i rosa och aprikos

I helgen hade jag ett väldigt roligt och ärofyllt uppdrag, nämligen att baka bröllopstårtor till ett trevligt par som heter Daniel och Emelie.
Färgtemat för bröllopet var rosa och aprikos så detta fick även tårtorna återspegla. Önskemålet var enplanstårtor, gärna dekorerade med sockerblommor. Jag valde att göra rosor i olika storlekar och mindre blommor som jag grupperade på varierande sätt, så att tårtorna skulle passa ihop men ändå skilja sig lite åt.
På "huvudtårtan" som Daniel och Emelie skulle skära i skulle även deras namn och datum finnas med. Texten och andra mindre detaljer fick gå i guldiga nyanser, det matchade tårtornas varma färger fint tycker jag.

Det blev fyra stycken lika stora tårtor och även en glutenfri minitårta. Alla innehöll vaniljsockerkaka, blåbärsmousse, hallonmousse och vaniljkräm. Spacklade med marängsmörkräm och täckta med marsipan.

Stort grattis Daniel och Emelie, hoppas att ni fick en fantastisk dag!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv