Rymdtårta

Jag tycker att det är så kul när vuxna önskar sig specialtårtor till sina födelsedagar och fester. Klart att det är mycket roligare och uppskattat att bjuda sina kalasgäster på en personlig tårta som speglar födelsedagsbarnet, oavsett ålder.
Därför kändes det extra roligt när en kompis till mig berättade att hennes sambo hade önskat sig en tårta av mig i födelsedagspresent, hur gulligt som helst! Det var ett riktigt spaceat tema han hade valt dessutom, här kommer Jimmys rymdtårta!

Jimmy tycker om både choklad och fruktiga smaker så hans tårta fick innehålla chokladbottnar, chokladmousse, citron/vanilj-frosting och hemkokt hallonsylt. 

Tårtan är täckt med en mörkblå marsipan som jag sedan har spraymålat lite ojämnt med både svart och silvrig ätbar spray för att skapa skiftningar. Jag ville få fram en galax-känsla, full av stjärnor.

Några planeter av olika slag blev det också.

Grattis Jimmy och tack för att jag fick baka din tårta!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv