Hösttårta med chokladlöv

I helgen blev det stort kalas för min systerdotter Zelda som fyllde 1 år. Zelda är en fartfylld och glad liten tjej och därför passade en busig hösttårta perfekt till hennes födelsedagskalas.

Tårtan som föreställer en lövhög innehöll kladdiga bottnar med äpple och kanel som varvats med ett sötsalt kolafluff och täckts med en chokladkräm. Löven har jag tillverkat av choklad. Zelda som tycker om att leka tittut har förstås gömt sig inne i lövhögen och kikar fram med sitt lockiga hår.

En trött larv har vaknat upp ur sin höstvila.

Svamparna har jag gjort utav maräng. Jag tycker att de blir hur söta som helst och dessutom verklighetstrogna! Jag spritsade ut "hattar" och "fötter" av marängsmet på en plåt med hjälp av en rund tyll och spritspåse. Sedan pudrade jag lite kakao ovanpå för att ge dem sin skiftande färg. Skjuts in i ugnen. När marängerna var torra limmade jag ihop delarna genom att pensla smält mörk choklad på undersidan av hattarna. Klart!

Chokladlöven var lite trixiga att få till då de blir ganska ömtåliga. Jag plockade riktiga löv som jag sköljde noga och torkade torra. Sedan smälte jag ljus choklad som jag färgade med pastafärg i höstiga nyanser och penslade på baksidan av alla löv, där bladnerverna syns som bäst. När chokladen hade torkat ordentligt pillade jag försiktigt bort de riktiga löven. Om ni provar att göra egna chokladlöv som ska ätas så försäkra er om att löven ni plockar inte är giftiga!

Stort grattis till lilla Zelda!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv