Dessertbord

Åh vad jag tycker om dessertbord! Som en modern och lyxig version av det traditionella fenomenet "sju sorters kakor". Flera olika godsaker som ofta följer ett visst tema samlas på ett och samma bord och gästerna får själva plocka av det de vill ha. Som en dröm för alla kakälskare! Det verkar som om det här sättet att bjuda på dessert blir allt mer populärt, vilket inte är så konstigt eftersom det både är väldigt vackert och ett roligt sätt att göra det på. Jag har länge velat sätta ihop ett dessertbord men aldrig riktigt fått tillfälle, så häromdagen när jag hade bjudit hem vänner på fika slog jag till.

Jag valde att göra ett dessertbord där gammalt möter nytt. En vacker mörkbrun skänk hemma hos mina föräldrar fick tillsammans med kristall, porslin och silverbrickor stå för den ålderdomliga biten. Som kontrast till detta valde jag att endast göra moderna bakverk. Här kommer en närmare presentation av dem...

Macarontårta innehållande kladdiga blondiebottnar med hallon, limemousse, hallonmousse och limesmörkräm.

Chokladcupcakes med kola, ljust chokladfluff och röda vinbär.

Kokos/limecupcakes, vit chokladfluff med lime och rosa kokosflingor.

Choklad cake pops med smak av jordnötssmör och nutella.

Macarons med vit choklad/hallonkräm.

Knapriga karamellpopcorn.

Puh, det var nog allt! Det blev ett par intensiva och roliga dagar när jag skulle få färdigt alla godsaker samtidigt. Ett stort tack till min storasyster som var snäll och hjälpte till vid fotograferingen när allt skulle fraktas och komma på plats och till mina föräldrar som lät mig låna deras saker! Hoppas att ni gillade dessertbordet och att ni får en underbar helg!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv