Experimentell tårta

Nu kanske ni tror att ni har hamnat fel, "ska inte den här bloggen handla om tårtor?". 
Jodå, det ni ser här nedanför är faktiskt en tårta! En experimentell sådan som inte liknar något annat jag tidigare gjort.

Det hela började med att jag och min storasyster satt och diskuterade vad en tårta egentligen är. Själva definitionen av tårta är ett större, ofta sött, bakverk innehållande bottnar och fyllningar som varvas i flera lager. Så länge som dessa kriterier uppfylls borde det alltså inte spela någon roll hur tårtan ser ut för att den ska få kallas just "tårta". Marsipan och raka kanter i all ära, men det finns så mycket annat roligt att prova på inom sockerkonstens värld, så den här gången kände jag för att göra något helt outside the box och tänja på gränserna riktigt ordentligt.
Precis som konst så måste en tårta inte alltid föreställa något särskilt, ibland räcker det att något bara är vackert eller häftigt att titta på. Därför tänker jag inte skriva så mycket om mina tankar bakom den här tårtan utan låta er tolka den helt fritt.

De svarta runda bitarna som jag har trätt ovanpå varandra som ett smultronstrå utgör själva tårtan. De bestod av sockerkaksbotten varvat med dumle- och kolafluff som jag spacklat med smörkräm och rullat i krossade oreokex.

Mellan alla "pelare" hänger ett nät av spunnet socker som jag färgat i två olika nyanser av rosa. Här och där har jag placerat ut röda vinbär som jag tycker bryter av det hela på ett fint sätt.

Och nu till det kanske bästa av allt, den här tårtan kan ätas direkt med händerna. Bitarna plockas av en i taget och kan avnjutas direkt, ungefär som cupcakes.

Hoppas att ni känner er inspirerade och precis som jag uppskattar det här nyskapande sättet att presentera och äta en tårta.

Ha en härlig dag!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv