Somrig tårta

Den här somriga skapelsen bakade jag till en tjej som heter Sofia. Hon ville tacka kollegorna på sitt sommarjobb för den här tiden genom att bjuda på tårta, en väldigt gullig gest tycker jag. Om man bara tänker efter så finns det ju faktiskt nästan alltid en anledning att bjuda på tårta, inte bara till födelsedagar och andra högtider. En personlig tårta är perfekt att ge bort när helst man vill visa någon, till exempel sina kollegor, lite extra uppskattning. Sofia önskade en somrig rund tårta med texten "with <3" på, utöver det fick jag fria händer.

Tårtan bestod av ljusa citronbottnar fyllda med jordgubbsmousse och dumlefluff, täckt med marsipan. Jag ville att designen skulle dra tankarna till en grönskande sommaräng med mycket liv och rörelse, full av blommor och fjärilar.

Det växer bland annat prästkragar på den här ängen och det gillar fjärilarna. Istället för att använda sockerpasta eller marsipan som gräs så prövade jag att måla grässtrån för hand med hjälp av pastafärg och pensel. Det är väldigt roligt att måla på tårtor kan jag tala om så testa det om ni får chansen!

Ha en fortsatt skön sommar!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv