Bubbeltårta

Som ni kanske har märkt har det varit ovanligt tyst här på bloggen sista tiden. Det beror på att jag i princip har bott i en resväska de senaste veckorna. Min sambo Fredrik och jag har umgåtts med våra familjer och semestrat både på Österlen, i Halmstad och i skärgården. Det har med andra ord inte hunnits med så mycket bakning, men nu kliar det i tårtfingrarna kan jag lova! Det positiva med pauser är att man hinner samla på sig en massa nya roliga idéer att testa. Idag tänkte jag visa upp mitt senaste projekt, ätbara bubblor.

Den här såpbubbel-tårtan är en spännande blandning mellan stilrent och lekfullt. Jag ville att bubblorna skulle stå i centrum och valde därför att göra resten av tårtan helt i svartvitt. Siluetten av den lilla flickan som blåser såpbubblor skar jag ut ur sockerpasta. Kontrasten mellan den platta siluetten och de runda bubblorna skapar en slags 3D-effekt på tårtan som jag gillar, bubblorna poppar ut på något sätt.

Inom kort kommer jag att lägga ut en beskrivning på hur jag gjorde dessa bubblor, så håll ögonen öppna!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv