Steg för steg: Rutig tårta

Det finns så många roliga sätt att dekorera en tårtas utsida på att man lätt glömmer bort att också lägga fokus på insidan. Men det tänkte jag att vi ska ändra på nu. För det är ju trots allt insidan som räknas!
Här kommer en beskrivning på hur du enkelt skapar ett rutmönster inuti din tårta:

Börja med att baka lika många ljusa och mörka tårtbottnar av valfri sort. Jag valde att göra fyrkantiga bottnar men det går precis lika bra med runda. Ur varje botten stansar du ut tre stycken olika stora fyrkanter som har samma storleksförhållanden till varandra. Jag tillverkade pappersmallar som jag skar efter men det går bra att skära på fri hand också.

Sätt ihop alla fyrkanter på följande sätt så att de bildar hela bottnar igen. 

Bygg sedan ihop tårtan genom att varva mellan ljus och mörk botten ytterst, med valfri fyllning mellan varje botten.

Såhär kan det se ut när tårtan skärs upp. Ett enkelt sätt att ge tårtan en rolig tvist!

Lycka till!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv