Emil- och gitarrtårta

Det är väldigt roligt att få dekorera tårtor på ett personligt sätt som speglar intressen hos personen som ska få dem. Sådana tårtor blir alltid uppskattade eftersom de är personliga och för att det ligger mycket tanke och kärlek bakom dem. 
Igår var det födelsedagskalas för en liten kille som heter Kian. Två av hans största intressen är Emil i Lönneberga och gitarrer och eftersom han hade turen att få två tårtor till sitt kalas så kunde jag baka en tårta av varje tema.

Först ut är Emiltårtan. Den innehöll chokladbottnar fyllda med glasskräm och kinderfluff, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med marsipan.

Här sitter självaste Emil på en stubbe och täljer på sina trägubbar. Han har förstås både sin mysse och sin bysse med sig.

Emils trogne vän Griseknoen tittar nyfiket på.

Nu är det dags för gitarren. Kians mamma önskade en figurtårta så jag formade hela tårtan till en klassisk akustisk gitarr. Den bestod av vaniljbottnar fyllda med jordgubbs-/blåbärsmousse och bananmousse, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med marsipan. Ett önskemål var att tårtans fyllningar skulle innehålla så lite socker som möjligt och därför tillsatte jag inget socker i dem.

Den största utmaningen med den här tårtan var att klura ut hur jag skulle konstruera gitarrhalsen för att få den att "sväva" i luften. Jag löste det med hjälp av två plaströr som vanligtvis används för att stötta upp våningstårtor. Dessa klädde jag med sockerpasta och placerade en bit tårtbricka ovanpå som jag sedan kunde dekorera.

Grattis på födelsedagen Kian!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv