Båttårta

Min storasyster Linnea har alltid drömt om att köpa en båt. Min familj brukade vara ute i skärgården på somrarna när jag och mina systrar var små och sedan dess har vi nog alla längtat tillbaka till det. Den frihets- och sommarkänsla som skärgården ger är helt enkelt oslagbar.
Nu har Linnea äntligen köpt en alldeles egen båt! Hon har jobbat hårt de senaste veckorna med att få den klar inför sjösättningen och i helgen fick hela familjen följa med på en premiärtur.
Detta skulle naturligtvis firas så jag bakade en båttårta dagen till ära. Den fick också följa med på båten och klarade sig faktiskt oskadd hela den skumpiga färden.

Det blev en riktig lyxtårta som bestod av kladdkakebottnar med bitar av kinder maxi, hallonmousse, färska hallon och kinderfluff. Jag spacklade tårtan med marshmallowsmörkräm som jag smaksatt med vit choklad. Runtom tårtan fick smörkrämen vara slät men uppe på går vågorna höga. På framsidan sitter en Nimbusvimpel, eftersom båten är av märket Nimbus.

Här ligger syrran och slappar uppe på däck...

... och bak på badbryggan sitter min pappa nöjd med sitt fiskespö. Figurerna var knappt 2 cm stora, pilligt jobb!

Mysig skärgårdsmiljö kring båten. På den här ön finns både en liten fiskebod och en brygga.

Och såhär ser den ut i verkligheten, fina båten!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv