Bröllopstårtor - inspiration

Häromveckan fick jag en sådan lust att göra en stor och pampig  våningstårta, tänk bröllopstårta! Tyvärr så känner jag ingen som ska gifta sig just nu, men vem säger att man inte kan baka bröllopstårta ändå, bara för att det är så himla kul liksom! ;) Dessutom passar det väldigt bra nu när sommaren är på ingång, den stora högsäsongen för bröllop. Jag gjorde två tårtor när jag ändå var igång. Hoppas att de kan inspirera er!

Först ut är en trevåningstårta täckt med cremefärgad marsipan och klassiskt dekorerad med ätbar spets och vita sockerrosor. För att få en mer rustik touch på tårtan klippte jag ut remsor av säckväv som jag fäste runt varje våning med hjälp av ett tygband. Bakom säckväven satte jag lika breda remsor av bakplåtspapper för att undvika ludd på tårtan.

Det var första gången jag provade att göra den här typen av spets  med hjälp av en så kallad Sugarveil-matta. Spetsen blir bara någon millimeter tunn och väldigt skör. Den var lite trixig att få till och jag fick göra om den ett par gånger innan jag blev nöjd, men det var det värt för den ger en väldigt vacker och romantisk effekt!

Nästa tårta är lite mer modern och kanske en aning tuffare med olika utseenden och höjd på våningarna. Den är klädd i mörkblå och lila marsipan.

Den nedre våningen är dekorerad med så kallade ruffles, frills eller volanger, kärt barn har många namn. Det ger en busig och lekfull känsla till en i övrigt ganska stilren tårta. Längst uppe vid toppen slingrar sig en sockerorkidé i rosa/lila nyans.

Hoppas att ni får en trevlig helg!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv