Gravity defying cake

Har ni hört talas om gravity defying cakes?! Det är tårtor som på olika sätt tycks trotsa gravitationen då vissa av dekorationerna ser ut att sväva fritt i luften. Hur läckert som helst! Jag älskar den här typen av tårtor som får en att haja till och som sätter fart på kreativiteten. I helgen passade jag på att själv baka en sådan tårta.

Tårtan föreställer en skål fylld med färska jordgubbar, mjölk och grädde. En hyllning till sommaren helt enkelt! Längtar efter att få köpa de första svenska jordgubbarna om ett par månader.
Tårtan innehöll vaniljbottnar fyllda med jordgubbsmousse och glasskräm, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med marsipan. Ett paket vispgrädde fick representera den tyngdlösa delen av tårtan och själva grädden är gjord av sockerpasta.

Jag hoppas att ni blir inspirerande till att själva försöka baka något liknande för det är riktigt roligt och blir garanterat en succé på kalaset!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv