Bamsetårtor

I helgen firades lille Jamies 1-års dag. Han hade turen att få dubbla födelsedagsfiranden och jag hade turen att få baka tårta till dem båda. Önskemålet var två tårtor med Bamse-tema men utöver det fick jag fria händer. Ett härligt tårttema tycker jag som själv läste mycket Bamse som barn!

Jag valde att dekorera tårtorna utifrån två olika miljöer där Bamse och hans vänner brukar befinna sig. Först ut är Lille skutts stubbe! Den var uppbyggd av vaniljbottnar fyllda med dumlefluff och passionsfruktsmousse, spacklad med marshmallowsmörkräm.

Bamse och Lille skutt kalasar på en stor hög med pannkakor.

Skalman ligger och vilar sig i gräset.

Tårta nummer två fick en somrig strandmiljö som tema. Den här tårtan innehöll vaniljbottnar, citronmousse och vitchokladmousse, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med marsipan. Sanden är söndersmulade bragokex.

Lille skutt bygger ett sandslott...

... Bamse sitter och slappar med sin älskade dunderhonung...

... Och Skalman snorklar i vattnet.

Stort grattis till Jamie!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv