Födelsedagstårtor

De här tårtorna bakade jag till min sambos kollega som skulle fira sina två söners födelsedagar. Bröderna fick önska fritt vad de ville ha för tema på sina tårtor och valde två av sina största intressen, "djur" och "innebandy".

Först ut är djurtårtan som innehöll vaniljbottnar fyllda med citronmousse och björnbärsmousse, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med marsipan.
Tårtan skulle helst dekoreras med alla födelsedagsbarnets favoritdjur, både hund, katt, kanin och vit säl fick vara med. 

Här ligger hunden utanför sin koja, redo att hugga in på ett ben.

En förvånad vit säl undrar hur han hamnade i det här sällskapet.

Katten sitter och håller utkik...

Kaninen håller på att gräva sig in i tårtan och sprätter jord omkring sig. Runt hela tårtan sitter ett trästaket som jag tycker ger en mysig känsla av bondgård.

Innebandytårtan bestod av vaniljbottnar fyllda med nutellafluff och blåbärsmousse. Den skulle inte ha något marsipan-/sugarpastelock och spacklades därför bara med min stående favorit, marshmallowsmörkräm.

Själva tårtan valde jag att forma som en stor innebandyboll med utstansade gropar som "hål". Inspirationen till brickans dekor är hämtad från en innebandyplan, med ett innebandymål i sugarpaste på varsin sida.
Två stycken härliga tårtor blev det!
Stort grattis till Emil och Liam!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv