Kindertårta

Som barn var kinderägg en given favorit för mig när det var dags att köpa lördagsgodis. Inte bara för att den tunna chokladen var så god, det var också väldigt spännande att se vilken leksak som gömde sig inuti det gula ägget. Minns att jag av någon anledning alltid blev besviken de gånger jag hittade ett pussel där i, antar att det var roligare med figurer och saker som kunde röra sig.
Cornelia är en liten tjej som älskar kinderägg, så när hennes mamma frågade mig om jag ville baka en födelsedagstårta till Cornelia var temat självklart.

Ett stort kinderägg bestående av vaniljbottnar fyllda med kinderäggsfluff och jordgubbsmousse, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med sugarpaste.

Som ni ser har någon redan tjuvstartat och börjat dra av "pappret" från kinderägget, man kan skymta både chokladen och det gula ägget där inne.

Bokstäverna har jag skurit ut för hand i sugarpaste.

Stort grattis till Cornelia, hoppas att ni fick ett mysigt firande!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv