Basketbolltårta

Den här tårtan bakade jag till min kompis Marias pojkvän som hade mycket att fira då han både har fyllt år och tagit körkort. Därför var önskemålet en kombinerad födelsedags- och körkortstårta. Dessutom tycker den här killen om basket vilket också gärna fick synas på tårtan. Såhär sammanförde jag dessa tre teman.

Tårtan innehöll vaniljbottnar fyllda med jordgubbsmousse och dumlefluff, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med marsipan. Till dekorationerna har jag använt både sugarpaste och flowerpaste.

För att inte baskettemat skulle ta över alltför mycket så valde jag att göra själva tårtan i form av en basketboll medan dekorationerna kopplades till körkortet och födelsedagen. En blå liten bil rullar över tårtan i den ovanliga hastigheten 23 km/h som är födelsedagsbarnets ålder.

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv