Minecraft-tårta

I helgen hade jag ett riktigt roligt uppdrag, nämligen att baka en födelsedagstårta med minecraft-tema. Att minecraft är ett spel det visste jag, men inte mycket mer än så då jag aldrig har spelat det själv. Efter lite efterforskningar på nätet förstod jag att det är ett väldigt fyrkantigt och "pixligt" spel, ett spännande tårt-tema med andra ord och här kan ni se slutresultatet...

Tårtan innehöll vaniljbottnar fyllda med dumlefluff och glasskräm (påminner lite om vaniljglass i smaken) och var spacklad med marshmallowsmörkräm.

Jag valde att göra tårtan fyrkantig eftersom det passade så bra till temat minecraft. Hela tårtan täcktes med kvadrater av sugarpaste i olika färger för att skapa den rätta "pixelkänslan". På toppen placerade jag en slags hacka som används i spelet för att hacka block.

Hoppas att det blev ett härligt födelsedagsfirande!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv