Dinosaurietårta

Min kära sambo Fredrik fyller år i helgen och det firades i förväg med en tårta som han bjöd sina arbetskamrater på. När jag för ett tag sedan frågade honom vad han ville ha för slags tårta till sin födelsedag så förväntade jag mig ett svar som, "det spelar ingen roll" eller "du får bestämma". Oj vad fel jag hade! "En dinosaurietårta!" ropade han entusiastiskt. Först var jag inte säker på om han menade allvar, men jo, det gjorde han. Fredrik tyckte om dinosaurier som liten och det märks att han både har humor och barnasinnet kvar. Klart att även vuxna ska få roliga tårtor med djur på. En dinosaurietårta fick det bli, en superrolig idé och Fredrik blev mer än nöjd.

Tårtan innehöll citronbottnar fyllda med citronmousse och chokladkräm, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med marsipan.

Alla dekorationer är gjorda av sugarpaste förutom skylten som är gjord av flowerpaste.

Här sitter en glad triceratops och spanar. Jorden som ligger utspridd lite varstans är krossade oreokex.

Den här brachiosaurusen har hittat några saftiga växter.

Högst upp på tårtan sitter en busig tyrannosaurus rex...

... Som har tagit sig en tugga av träskylten.

Grattis älskling!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv