Nyårstårta

Låt mig presentera den första tårtan för år 2015, fast egentligen den sista för 2014 då den var färdig till nyårsafton. Den här tårtan skulle förmedla många budskap på samma gång. Det var våra grannar en trappa upp som frågade om jag ville baka en kombinerad nyårs-, bröllopsdags- och flyttårta till deras nyårsfirande. En annorlunda och väldigt rolig utmaning som jag tolkade på följande sätt...

Tårtan, som egentligen bestod av två lika stora tårtor placerade på varandra med en tårtbricka i mitten, innehöll chokladbottnar fyllda med chokladkräm och passionsfruktsmousse, spacklad med marshmallowsmörkräm och täckt med marsipan. Jag har tillverkat alla dekorationer av sugarpaste.

Önskemålet var som sagt en nyårsaktig tårta så därför valde jag att dekorera framsidan som en festlig kostym. Tårtan skulle även dekoreras med initialer och bröllopsdatum för ett par som firade sin bröllopsdag. Texten "welcome to Sweden" skulle också finnas med då ytterligare ett par precis höll på att flytta till Sverige. Många budskap på en liten tårta men jag tycker att det gick ihop fint i alla fall.

Vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Ser fram emot att få dela med mig av många nya tårtor under 2015 och hoppas att ni vill fortsätta följa mig på vägen.

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv