Steg för steg: Rice krispies treat

Här kommer det stora avslöjandet som jag utlovade! Jag tänkte visa vad som gömde sig inuti hatten på snögubbetårtan genom en kort steg för steg beskrivning.
Har ni hört talas om rice krispies treat? Det är en slags kaka bestående av rice krispies, smält marshmallows, lite smör och eventuellt någon smaksättning. Detta bildar tillsammans en formbar massa som är lätt, luftig och perfekt att använda till större dekorationer som inte kan byggas enbart med sugarpaste/marsipan eller tårtbottnar. 
Här kommer receptet:

Rice krispies treat
ca 1,5 msk smör
150 g marshmallows
0,75 liter rice krispies

Börja med att smälta smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt sedan marshmallows och rör runt tills de är helt smälta. Häll i rice kripies och blanda runt ordentligt. Blöt händerna med vatten och forma massan till en figur medan den fortfarande är varm.

Såhär kan det se ut när det är klart. Sedan är det bara att klä figuren med sugarpaste/marsipan och börja dekorera.

Lycka till!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv