Snögubbetårta

Julen närmar sig med stormsteg så jag tänkte göra ett försök att sprida lite julstämningen här genom att dela med mig av en annorlunda jultårta jag gjort.

Den här glada snögubben innehöll bottnar av saffranskaka fyllda med vit chokladmousse och spacklad med marängsmörkräm. Kombinationen saffran och vit choklad är riktigt god tycker jag. När jag köper kulglass på somrarna så väljer jag ofta saffransglass med vit chokladsås, en höjdare!

Det var första gången jag försökte mig på att göra en helt klotrund tårta. Tycker att det gick över förväntan bra även om det var lite knepigt ett tag.
Tårtan bestod av tre stycken halvmåneformade delar varav en utgjorde kroppen på snögubben. De två andra delarna satte jag ihop till ett huvud. Det svåra uppstod när jag sedan skulle fästa huvudet på kroppen. Eftersom båda delarna var rundade så gick det inte att bara lägga huvudet uppepå. Jag provade då att sätta en så kallad stödpinne genom tårtan vilket gick jättebra och delarna höll sig på plats.

I nästa inlägg tänkte jag avslöja vad som döljer sig inuti snögubbens hatt och hur ni enkelt kan göra större dekorationer av den här typen. Så håll utkik!

Hoppas att ni alla får en riktigt fin jul!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv