Steg för steg: En kopp choklad 

Oj vad tiden går fort! Första advent idag fast det känns som om det var sommar igår.
Det är få saker som smaker så gott en kall vinterdag som en kopp varm choklad. Här har jag satt ihop en steg för steg beskrivning för en variant som visserligen inte är varm, men fortfarande väldigt god. Hoppas att ni ska tycka om den!

Börja med att baka en vanlig sockerkaksbotten med valfri smaksättning. Jag använde mig av en springform med måttet 15 cm i diameter och smaksatte med kakao och rivet apelsinskal.

Skär sedan den färdiggräddade botten i tre delar.

Skär ut tre mindre runda ringar i olika storlekar från bottnarna. Använd gärna en kopp eller något liknande som mall eller kör helt på fri hand.

Fyll koppen uppochner, alltså den bredaste delen nedåt, med valfri fyllning. Jag gjorde kinderäggsfluff, eller kinder maxi rättare sagt men det smakar ju nästan precis som kinderägg. Riktigt gott hur som helst.
Låt koppen vila ett tag i kylen, helst över natten.

Spackla koppen med valfri smörkräm/frosting. Jag gjorde marängsmörkräm som är min favorit och smaksatte den med kola och flingsalt. Låt sedan stelna i kylen en stund.

Kavla ut marsipan eller sugarpaste och täck koppen. Skär bort överflödet men spara en kant runt hela koppen på cirka 1 cm.

Vänd sedan försiktigt koppen åt rätt håll och vik upp kanten. Koppen har nu fått en liten fördjupning på toppen där du kan placera din dekoration.

Forma gärna ett handtag och fäst på koppen med lite vatten eller ätbart lim.

Smält valfri choklad, även här valde jag kinder maxi. Skeda försiktigt upp den smälta chokladen ovanpå koppen, tänk på att den stelnar fort när koppen är kall.

Dekorera din kopp precis som du vill ha den. Jag valde vispad grädde, kakao, kolasås och mini marshmallows.

Voilà! Ät och njut, eller varför inte överraska en vän med en kopp choklad nu i vinter.
Lycka till!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv