Halloweentårta

Att dekorera tårtor är extra roligt de gånger jag kan ta ut svängarna lite och göra något annorlunda. Om det är någon gång man ska ta chansen till detta så är det såklart under halloween. Så när jag fick i uppdrag att baka en halloweentårta passade jag på att göra något utöver det vanliga. Känsliga läsare varnas.

Det blev en tvåvåningstårta bestående av kladdkakebottnar med hallon, mjölkchokladmousse, hallonmousse spacklad med vit chokladmarängsmörkräm och täckt med marsipan.

Blodet har jag gjort genom att blanda sirap med lite röd och svart pastafärg.

Sugen på att göra eget ätbart glassplitter? Här kommer receptet:
Blanda 2,5 dl strösocker, 1 dl vit sirap och ½ dl vatten i en kastrull och låt koka upp till 140 grader. Häll därefter ut smeten på en långpanna täckt med bakplåtspapper och låt den stå framme ett par timmar tills den stelnat helt. Sedan är det bara att krossa glaset och börja dekorera.

Önskar er alla en trevlig halloween!

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv