Välgörenhetstårtor

Min vän Rania berättade för ett tag sedan att hon höll på att anordna ett välgörenhetsevent för att samla in pengar till de drabbade människorna i mellanöstern och frågade om jag ville bidra med ett par tårtor till detta. Ett jättefint initiativ som jag såklart ville stödja! Jag fick helt fria händer förutsatt att den ena tårtan innehöll choklad.

Den första tårtan innehöll citronbottnar fyllda med glasskräm, citronmousse och rårörda blåbär. Den är spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorerad med orkidéer, guldpärlor och ett skimrande pärlband runt kanten.

Den andra tårtan innehöll kladdkakebottnar fyllda med hallonmousse och chokladkolakräm, spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorerad med orkidéer, svarta pärlor och ett svart blommönster runt kanten.

Orkidéerna har jag tillverkat av flowerpaste och målat med pulverfärg, ett enkelt sätt att ge mer liv åt sockerblommor.

En stor eloge till Rania och hennes partner för deras vilja att hjälpa! Hoppas att tårtorna blev uppskattade.

/Lovisa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv